Loading color scheme

Szupertorna lett a Körmöczy Emlékverseny

 

Sportdiplomáciai siker: hatalmas elismerés a Szenior Tenisz Szövetségnek a február eleji budapesti nemzetközi verseny szintjének emelése.

Idén decemberben az ITF Masters bizottsága a budapesti Körmöczy Zsuzsa Emlékversenyt tartotta arra érdemesnek, hogy MT1000 minősítéssel ismerje el a viadal több éve tartó sikeres rendezését.

Ezáltal az ITF World Tennis Masters Tour történetében először kapott fedettpályás verseny MT1000 minősítést. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Körmöczy Zsuzsa Emlékverseny a versenyek rangsorában közvetlenül a világbajnokság mögé, az Európa-bajnoksággal egy szintre került. 

Immár huszonhatodik alkalommal kerül majd megrendezésre a 2024 februári nemzetközi fedettpályás szenior tenisz verseny, amely 2007. óta viseli a legendás játékos, a világrangsor-második, az 1958-as egyéni Roland Garros-nyertes magyar játékos nevét.

A verseny történetében kétségkívül az elmúlt két év mondható a legsikeresebbnek: a nevezők száma mindkét évben meghaladta a négyszázat, és ezzel az év második hónapjának legnépesebb mezőnyét mondhatta magáénak.

Az MT1000-es minősítés természetesen magasabb követelmények elé állítja a szervezőket, akiknek mindenekelőtt a minden igényt kielégítő helyszín kiválasztását kellett megoldaniuk egy olyan időszakban, amikor a fedettpályák csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. A rendezők választása a korábbi két év jól bevált helyszíneire, a Park Teniszklubra és a Mini Garros Tenisz Klubra esett. A két helyszín egymástól való jelentős távolsága ugyan megnehezíti a rendezők dolgát, de jól szervezett transzferbuszok biztosításával ezt az akadályt is le fogják küzdeni.

A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy mindenki maximum két versenyszámban (egy egyéni és egy páros) indulhat, ugyanakkor az egyéni versenyszámokban egy mérkőzés után kiesett játékosok vigaszágon folytathatják tovább a küzdelmet. További újdonság, hogy az elődöntőkön és a döntőkön székbírók működnek közre.

A versennyel kapcsolatban a Szenior Tenisz Szövetség email címén (info@szeniortenisz.hu) lehet érdeklődni, a nevezéseket pedig az ITF oldalán, IPIN kód megléte mellett tudják leadni a versenyezni vágyók.