Loading color scheme

Szent István Napi Teniszverseny 2020

 

pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100
MS45

MS55

MS60

MS65

MS70

MS75

pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100    
WS45

WS55

WS60

WS70

   
pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100    
MD45

MD55

MD60

MD70

   
pdf100x100 pdf100x100        
WD45

WD60

       
pdf100x100 pdf100x100 pdf100x100      
XD45

XD55

XD65

     

History of the Hungarian Veteran Tennis Players

 

Memoir of the Founding President

In the last years of the millennium, the Hungarian Senior Tennis Movement was organized by the Senior Committee of Hungarian Tennis Federation, chaired by Péter Kispéteri. The first veteran international competition (the predecessor of the Keszthely competition) was held in Tabán thanks to the Péter Kispéteri Foundation and with the active presence and participation of Mr. Kispéteri. Later, Mr. Kispéteri resigned for health reasons and Nóra Pákhné Metzler took over the task.

At that time, we had only one international competition, the Keszthely International Championship, which was welcomed by foreigners. And 2002 came when the Kispeter Foundation ran out of money, one of the sponsors of Senior Tennis, Dr. Csaba Asszonyi, CEO of Montavid Rt. retired and Nóra Pákhné Metzler did not resume senior committee work for family reasons. Senior tennis was going through a crisis and when the 2003 General Assembly, which was attended by a number of senior tennis members, I suggested that the Association for Hungarian Veteran Tennis Players be set up as an independent legal entity with self-management. The General Assembly unanimously accepted this proposal and elected me as the first President. After a long struggle, we managed to overcome the administrative obstacles and on the 5th of September 2003 the Supreme Court registered our Association. Our goal was to expand the international competitions by providing more opportunities for Hungarian players to compete, as well as support for the older age group and transparent management. The Association has signed a contract with the Hungarian Tennis Federation to perform all tasks related to the Hungarian senior tennis sport.

Thanks to the good performance of our Hungarian senior tennis players, it has become world-class, ahead of many major tennis nations in annual comparisons. Emphasis has to be taken to Marie Pinterova, the eleven-time individual world champion, and István Gulyás, the five-time individual world champion, both of them received the title "European Lifetime Senior Champion". Our senior World Champions include outstanding players from the past, Éva Szabó, Róbert Machán and Péter Szőke. The only Hungarian team has ever won the world championship of the Marianna Károlyi - Marie Pinterova duo. The names of our players at the Senior European Championships were excellent, Marie Pinterova, Éva Szabó Bogár, Kati Faggyas, Marianna Károlyi, Erzsébet Szentirmay, Péter Péczely, László Lénárt and Levente Bakonyi were often on the list of individual winners. The financial security of the operation was ensured in the beginning by the significant support of the Senior Tennis Foundation, founded on the will of the tragically deceased member, András Szőllős, and later by the International Fashion Co. Ltd.

The current four ITF senior tournaments have been organized continuously over the years. Next to Keszthely International Championship, the Hungarian Indoor Championship in February, the Romai Cup at the beginning of November and the closed Hungarian Championship were awarded ITF certification. Thanks to the successful executions, all our competitions have moved up in the ITF certification ladder over the years until they reach their current highest level. With our competitions we wanted to commemorate the great ancestors, such as László Lénárt in Keszthely International Championship, Zsuzsa Körmöczy Indoor Championship and István Gulyás Hungarian Championship. The big plan was implemented - support for Hungarian senior players. The entry fee for the Hungarian players supported in our ITF tournaments more than 50% by our Association and 80+ players do not pay entry fee, unique in the whole world. We have over 800 members who receive the high quality Senior Tennis Yearbook each year.

That's what has happened in the last 16 years.

It is up to the new President to continue the work and to secure the financial background.

András Pintér

Honorary President

SZERVEZETI FELÉPÍTÉS

Elnök                                   Tiszteletbeli elnök

Erdei Csaba                           Pintér András

Elnökségi tagok

Almai János Dr.

Márton Kálmán

Molnár Antal

Pohly Ferenc

Román Ferenc

Zoltán György

Felügyelő Bizottság

Barsi Tünde

Budai Zsuzsánna Dr.

Kósa Péter László

Főtitkár

Bíbok Tamás

Irodavezető

Baranyay Szilvia

SZERVEZETI FELÉPÍTÉS

Elnök                                   Tiszteletbeli elnök

Erdei Csaba                           Pintér András

Elnökségi tagok

Almai János Dr.

Márton Kálmán

Molnár Antal

Pohly Ferenc

Román Ferenc

Zoltán György

Felügyelő Bizottság

Barsi Tünde

Budai Zsuzsánna Dr.

Kósa Péter László

Főtitkár

Bíbok Tamás

Irodavezető

Baranyay Szilvia

TOURNAMENT FACHTSHEETS

STS logo

A SmarTenniScoring (STS) eredményjelző rendszer működése

Az STS rendszer egy tenisz eredményjelző integrált labdasebesség mérővel.

Az STS egyidejű mérkőzésállás és szervasebesség kijelzésre lett tervezve, de használható csak és kizárólag labdasebesség mérésére és kijelzésére is. A rendszerhez tartozó különböző kijelzők, beviteli eszközök és labdasebesség szenzorok tetszőleges összeállításával az STS széleskörű felhasználói igényekre ad megoldást. 

Olvass tovbb 

STS logo

Eredményjelző üzemmód

Ebben az üzemmódban a kijelző alapvetően a teniszmérkőzés állását mutatja, de a labdamenetek alatt az adogatás sebessége kerül a kijelzőre és az mindaddig ott is marad, amíg a pont lejátszása után, illetve egy ismételt adogatás előtt gombnyomás nem történik. Az üzemmódba történő belépéskor mérkőzésfolytatás/kezdés, illetve beállítások között lehet választani.

Mérkőzés kezdés

A távvezérlő [2] gombjával indított új mérkőzés bemelegítési ideje alatt az alapvonali ütések és adogatások sebessége kijelzésre kerül. A mérkőzés megkezdésekor meg kell adni, hogy ki kezdi az adogatást. Az [A] gomb választja az A, a [B] gomb pedig a B játékost. Ezt az adogató játékos csuklógombja megnyomásával is megadhatja. A játékosok neveit a rendszer központilag küldi a kijelzőkre.

A első adogató megadása után egy ● labda szimbólum jelenik meg a kijelzőn az adogatást kezdő játékos neve mellett. A megjelenő ♦ szimbólum azt jelzi, hogy a sebesség szenzorok készek fogadni az első adogatást. A mérkőzés során –► és ◄– nyíl szimbólumok jelzik a további adogatások követendő irányát.

STS20          STS21

Mérkőzés folytatás

Mérkőzés alatt a labda szimbólum (●) jelezi az adogató játékost és (–►/◄–) nyilak jelzik az adogatás követendő irányát, amelyet a megfelelő sebességmérés érdekében követni kell. Ha az adogatás irányát bármilyen okból meg kell változtatni, akkor a soron következő adogatás előtt a távvezérlő [6] gombját kell megnyomni.

Az eredmény bevitelét a távvezérlő [A] gombjával lehet megtenni, ha az A játékos és a [B] gombbal, ha a B nyeri a pontot / játékot. A játékosok is bevihetik a pont / játék megnyerését csuklógombjukkal. Az eredmény bevitelekor egy villogó (●) szimbólum jelenik meg annak a játékosnak a neve mellett, aki megnyerte a pontot / játékot. 

STS24

 

 

STS logo

Labdasebesség üzemmód

A távvezérlő [3] gombja választja ki a SpeedBoard üzemmódot, amely a labdasebesség mérésére és megjelenítésére szolgál az eredménykijelző funkció nélkül. Alapesetben ez csak az adogatássebesség kijelzését jelenti. Az STS rendszer ugyanakkor rendelkezik további szolgáltatásokkal is, amely teniszedzéseken az üzemmód magasabb szintű használatára ad lehetőséget.

STS18

Adogatások sebességének mérése és kijelzése

A távvezérlő [3]-as gombjának megnyomása után az első adogatás bármelyik térfélről jöhet, de a soron következő további adogatások sebességének a mérése és kijelzése csak abban az esetben történik meg, ha azok ugyanazon térfélről érkeznek. 

Ha 15 mp-ig nem történik labdamozgás a sebesség kiírás törlődik  és a képernyőn megjelenő labdaanimáció mutatja az adogatás lehetséges irányát. További 15 mp után a következő  adogatás már újra bárhonnan jöhet.

Ha az adogatások mindig csak az egyik térfélen történnek akkor célszerű az  [A] vagy [B] távvezérlő /csukló gombot megnyomni attól függően, hogy az adogató felé  az A1/A2 vagy B1/B2 szenzorok néznek. Ez a szenzorok szempontjából energiatakarékosabb használat.

STS22          STS4

Minden adogatás és alapvonali ütés sebességének kijelzése

A távvezérlő [1] gombjának megnyomása után mindkét térfélről végrehajtott adogatás, illetve alapvonali ütések sebessége folyamatosan kijelzésre kerül. Ha két ellentétes oldali ütés között  kevesebb, mint 3 mp telik el, akkor az  labdameneti ütésnek minősül.

Labdameneti ütés esetén a sebességen kívül az ütések között mp-ben eltelt idő is megjelenik zöld színben, illetve piros színben egy az időből és sebességből számított jellemző, amely minél kisebb egy játékos oldalán az annál "agresszívebb" játékra utal.

STS23

Adogatás sebesség mérés és kijelzés mérkőzések alatt

A távvezérlő [2] gombjának megnyomásával lehet beállítani azt a módot, amely lehetővé teszi a rendszer használatát egy mérkőzés alatt kizárólag az adogatások sebességének a kijelzésére az eredményjelző funkció használata nélkül. 

Az adogatássebesség mérése alapesetben automatikusan történik a labdamozgások folyamatos figyelésével.

Lehetőség van az adogatások mérésének egy kezelő általi indítására egy pont/játék elkezdése előtt. Ez a szenzorok szempontjából energiatakarékosabb használat. Az [ENTER] gomb egy mérést engedélyez, az [A] vagy [B] gomb kiválaszt egy adogatásirányt.

 

 

Ha egyet értesz a céljainkkal, programjainkkal, kérünk lehetőségeidhez képest támogasd Szövetségünket.