Loading color scheme

Válogatott kijelölési alapelvek

Kijelölési alapelvek 2023

A válogatott keret korcsoportonként maximum 8 fő, akik közül az utazó keret 3 vagy 4 fő lehet.
Automatikusan utazó válogatott kerettagok a Magyar Bajnokság egyéni I. helyezettjei, abban az esetben, ha a naptári évben (2023) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített férfi egyéni magyar ranglistán legalább 1.000 pontot, vagy a 2 éves női egyéni magyar ranglistán legalább 700 pontot összegyűjtöttek."
Amennyiben valamelyik korcsoportban nincs magyar bajnok, vagy az aktuális magyar bajnok nem felel meg minden követelménynek, az elnökség jogosult helyette -a mindenkori játékerőt figyelembe véve- a csapatba játékost delegálni. Az elnökség jogosult továbbá olyan korábbi ATP vagy WTA szintű játékost is az utazó keretbe delegálni, aki vállalja a Szenior Szövetség  csapatában a magyar színeket képviselni, de nem rendelkezik az előírt pontokkal.
Automatikusan utazó válogatott kerettagok a szenior magyar ranglista egyéni I. helyezettjei, abban az esetben, ha a naptári évben (2023) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített férfi egyéni magyar ranglistán legalább 1.000 pontot, vagy a 2 éves női egyéni magyar ranglistán legalább 700 pontot összegyűjtöttek."
Amennyiben valamelyik korcsoportban a ranglistavezető nem felel meg minden követelménynek, az elnökség jogosult helyette -a mindenkori játékerőt figyelembe véve- a csapatba játékost delegálni.
Automatikusan utazó válogatott kerettagok a Magyar Bajnokság páros I. helyezettjei, abban az esetben, ha a ha a naptári évben (2023) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF páros ranglista legjobb 30 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar férfi páros ranglistán legalább 1.000 pontot, vagy a 2 éves női páros magyar ranglistán legalább 700 pontot összegyűjtöttek."
Amennyiben valamelyik korcsoportban nincs magyar bajnok, vagy az aktuális magyar bajnok nem felel meg minden követelménynek, az elnökség jogosult helyette -a mindenkori játékerőt figyelembe véve- a csapatba játékost delegálni.
Az automatikusan utazó válogatott játékosok melletti utazó kerettagokat az elnökség jelöli ki a mindenkori játékerőt figyelembe véve.
A válogatott keretet minden évben március 31-ig kihirdeti az Elnökség, az utazó keretet legkésőbb a név szerinti nevezési határidő lejártáig."  

 

Kijelölési alapelvek 2022

Automatikusan utazó kerettagok a Magyar Bajnokság egyéni I. helyezettjei, abban az esetben, ha a naptári évben (2022) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített egyéni magyar ranglistán a férfiak között legalább 1.000 pontot, a nők között legalább 700 pontot összegyűjtöttek.

Automatikusan utazó kerettagok a Magyar Bajnokság páros I. helyezettjei, abban az esetben, ha a ha a naptári évben (2022) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF páros ranglista legjobb 30 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar páros ranglistán a férfiak között legalább 1.000 pontot, a nők között legalább 700 pontot összegyűjtöttek.

Válogatott kerettagok a hazai egyéni ranglista azon helyezettjei, akik a naptári évben (2022) vagy az azt megelőző 3 éveben az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar egyéni ranglistán a férfiak között legalább 1.000 pontot, a nők között legalább 700 pontot összegyűjtöttek. Közülük az utazó keret a ranglista sorrend alapján kerül kijelölésre.

Válogatott kerettagok a hazai páros ranglista azon helyezettjei, akik a naptári évben (2022) vagy az azt megelőző 3 éveben az ITF páros ranglista legjobb 30 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar páros ranglistán a férfiak között legalább 1.000 pontot, a nők között legalább 700 pontot összegyűjtöttek. Közülük az utazó keret a ranglista sorrend alapján kerül kijelölésre. Amennyiben van olyan játékos, aki csak a párosban harcolta ki a válogatotti szintet, kötelező őt a válogatott keretbe delegálni. Ha kettőnél több ilyen játékos van, akkor a hazai ranglista sorrend alapján kerülnek kiválasztásra.

 

Kijelölési alapelvek 2021

Automatikusan utazó kerettagok a Magyar Bajnokság egyéni I. helyezettjei, abban az esetben, ha a naptári évben (2021) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített egyéni magyar ranglistán legalább 1.000 pontot összegyűjtöttek.

Automatikusan utazó kerettagok a Magyar Bajnokság páros I. helyezettjei, abban az esetben, ha a ha a naptári évben (2021) vagy az azt megelőző 3 évben bármikor az ITF páros ranglista legjobb 30 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar páros ranglistán legalább 1.000 pontot összegyűjtöttek.

Válogatott kerettagok a hazai egyéni ranglista azon helyezettjei, akik a naptári évben (2021) vagy az azt megelőző 3 éveben az ITF egyéni ranglista legjobb 250 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar egyéni ranglistán legalább 1.000 pontot összegyűjtöttek. Közülük az utazó keret a ranglista sorrend alapján kerül kijelölésre. Válogatott kerettagok a hazai páros ranglista azon helyezettjei, akik a naptári évben (2021) vagy az azt megelőző 3 éveben az ITF páros ranglista legjobb 30 helyén voltak, és a 2 éves összesített magyar páros ranglistán legalább 1.000 pontot összegyűjtöttek. Közülük az utazó keret a ranglista sorrend alapján kerül kijelölésre. Amennyiben van olyan játékos, aki csak a párosban harcolta ki a válogatotti szintet, kötelező őt a válogatott keretbe delegálni. Ha kettőnél több ilyen játékos van, akkor a hazai ranglista sorrend alapján kerülnek kiválasztásra.

A Szenior Tenisz Szövetség a csapat VB-n való szereplést finanszírozza, abban az esetben, ha valamely korosztályban nem tudta legalább 3 fő teljesíteni a válogatási kritériumokat, az elnökség jgosult -korábbi kiemelkedő eredmények alapján- az induló létszámot feltölteni. Ha nem megoldható a létszám feltöltése, az egyéni VB-n való szereplést finanszírozzuk.

A teljes válogatott keret korcsoportonként és nemenként maximum 6 fő, amiből az utazó keret minimum 3 fő, maximum 4 fő.