Loading color scheme

Tájékoztató a NEK használatáról

 

Tisztelt Sporttársak!

 

A NEK Kft. által kiadott közlemény alapján a Nemzeti Edzésközpont létesítményét, pályáit és a pályákhoz tartozó kiszolgáló helyiségeket 2021.03.09. - 03.22. között kizárólag MTSZ játékengedéllyel, 2021. évre érvényes MTSZ versenyengedéllyel, valamint érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező versenyzők vehetik igénybe.

Azon versenyzőink részére, akiket hátrányosan érint a NEK Kft. döntése, a fent megjelölt időszakban szívesen megszervezzük a versenyszezonra való felkészülést egyéb partner klubjaink valamelyikében. Kérjük, az ilyen irányú igényeiteket e-mailben jelezzétek.

A védelmi intézkedésekkel összhangban a Szenior Tenisz Szövetség április elsejéig felfüggesztette a tagfelvételt és a versenyengedélyek kiadását.

Ezúton is kérjük sporttársainkat, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma figyelemfelhívásának megfelelően a következő hetekben csak azok a sportolók vegyék igénybe a sportlétesítményeket, akik ténylegesen indulnak valamely közeljövőben megrendezésre kerülő, versenyrendszerben szervezett versenyen és az azt szolgáló felkészülésük más módon nem biztosítható. 

 

Általános védelmi intézkedések:

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. I0.) Korm. rendelet szigorította a maszkviselés szabályait, kijárási korlátozást vezetett be és jelentősen korlátozta a sporttevékenység végzésének lehetőségeit. A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2021. március 8-i hatályba lépéssel tovább szigorította a maszkviselés szabályait, amelynek következtésben a települések lakosságszámától fiiggetlenül a települések belterületén, az utcán és a közterületen — a Rendelet szerinti kivétellel — mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. E rendelkezések betartása — higiénés eszközök megfelelő módon és gyakorisággal történő használata és a társas kapcsolatok minimalizálása — kiemelten fontos a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében.

A sporttevékenység végzésével, az edzéssel kapcsolatos intézkedések:

A Rendelet értelmében a kijárási tilalmon kívüli időben az egyéni szabadidős sporttevékenység külterületen, valamint a települések belterületén — lehetőség szerint a zöldterületeken — egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. Az egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kell a maszkot viselni.

A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a 2020. november 11. óta hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően továbbra is csupán a sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

A versenyszerűen sportolók körébe a versenyengedéllyel rendelkező sportolók tartoznak, így azon sportolók, akik tagsági vagy szerződéses jogviszonyban állnak sportszervezettel vagy sportszövetséggel, tehát igazolt sportolók, ugyanakkor versenyengedéllyel nem rendelkeznek, a Korm. rendelet rendelkezéseinek szempontjából szabadidős sportolónak minősülnek és őket a kivétel-szabályok adta lehetőségek nem illetik meg.