Loading color scheme

Nemzeti Sport: Ez sima volt, Babosék 2018 után újra megnyerték az Australian Opent!

 

Mintha csak a késést akarták volna behozni: az Australian Open vártnál később kezdődő női páros döntőjét meglepően gyorsan, 1 óra 12 perc alatt megnyerte Babos Tímea és Kristina Mladenovic. A magyar és a francia teniszező Hszie Szu-vej és Barbora Strycová legyőzésével 2018 után immár másodszor diadalmaskodott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 1.) 6:2, 6:1

A vegyes páros találkozók okozta csúszás miatt a tervezettnél körülbelül egy órával később kezdődött Babos Tímeáék döntője Melbourne-ben. A nagy meleg miatt a szervezők úgy döntöttek, fedett pályán játsszák le az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának fináléját.

Babosék remekül kezdtek – elsősorban Mladenovic kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítménye alapozta meg az előnyt, ám a magyar teniszező is hamar felvette a mérkőzés ritmusát. A francia hölgy kíméletlen, szinte visszaadhatatlan ütésekkel jelentkezett a vonalról, ezekkel sokszor nem tudott mit kezdeni a tajvani, cseh páros, míg Babos több kiváló szervával nehezítette az ellenfél dolgát, és a hálónál is sokszor választott jó megoldást.

Mindeközben Strycová és Hszie Szu-vej is mutatott be szép mozdulatokat – különösen a tajvani bizonyult eleinte nehezen verhetőnek a hálónál –, ám jóval több hibával teniszeztek, mint Babosék. Az első szettben 2:2-es döntetlenig, a másodikban 1:0-s előnyig jutott a tajvani és a cseh játékos, ám ezekkel együtt is elmondható, hogy egy pillanatig sem forgott veszélyben Babosék újabb diadala.

A magyar és a francia teniszező ezzel a 2018-as siker és a 2019-es döntőbeli vereség után másodszor nyert az Australian Openen – a 2019-es Roland Garroson aratott diadallal ez már a páros harmadik Grand Slam-győzelme.

Babosék az egész torna során egyetlen szettet sem veszítettek el.