Loading color scheme

Nemzeti Sport: Nézőcsúcs Fokvárosban, Federer legyőzte Nadalt

 

Nézőrekordot döntött Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzése Fokvárosban.

A sportág két legeredményesebb férfi játékosának összecsapását – ahogyan azt a helyszínen bejelentették – 51 954 néző tekintette meg pénteken a Fokváros Stadionban, amely a 2010-es labdarúgó-világbajnokság egyik elődöntőjének (Uruguay–Hollandia 2–3) a helyszíne volt.

A sportág korábbi nézőrekordja Federer és a német Alexander Zverev bemutató mérkőzésén született novemberben Mexikóvárosban, ahol 42 517 szurkoló látogatott ki a világ második legnagyobb bikaviadal-arénájában rendezett összecsapásra.

A fokvárosi gálán – amelynek felvezető páros meccsén Bill Gates milliárdos üzletember is pályára lépett – a két szupersztár találkozóját Federer 6:4, 3:6, 6:3-ra megnyerte.

A mobil kemény pálya borításáról a magyar Rebound Sports nevű cég gondoskodott, a festés Budapesten készült salakszínben – utalva Nadal kedvenc borítására –, majd a játéktér vízi úton került Dél-Afrikába.

A Meccs Afrikáért elnevezésű gálán Federer már hatodszor gyűjtött pénzt a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó alapítványa számára, korábban háromszor Zürich, kétszer pedig az Egyesült Államok volt a helyszín.

TENISZ, BEMUTATÓ MÉRKŐZÉS (FOKVÁROS)
Federer (svájci)–Nadal (spanyol) 6:4, 3:6, 6:3